Go-Blue, uw partner voor elektrisch laden

INSTALLATIE


Wanneer u wenst over te gaan tot de aankoop van een laadstation voor thuis of op kantoor moet u rekening houden met een aantal criteria:


 • Kiest u voor een wallbox (laadstation aan de muur) of laadpaal?
 • Heeft u thuis een éénfasige- of meerfasige aansluiting?
  • Onze laadstations zijn uitgerust voor een maximaal van 22kW. Ze kunnen, afhankelijk van het voertuig, worden aangepast. Hiermee bent u dus ook meteen gesteld voor uw volgende aankoop van een voertuig met een zwaardere batterij. 

   o 1 fase (3,7kW of 7,4kW)

   o 3 fase (11kW of 22kW)

  • Eén of meerdere laadpunten per station?
  • Welk vermogen kiest u of "vraagt" uw voertuig?
  • Wilt u een slimme lader die het laden afstemt op uw huishoudelijk verbruik - load balancing - genaamd. Ook wel bekend als smart charging.


  Dan is er nog de installatiekost. Indien u dit zelf kunt doent of een eigen man heb voor de elektra, dan is dit een kost die u kunt schrapen. Is dit niet het geval en wenst u de installatie te laten geburen door een erkend installateur dan moet u rekening houden met volgende zaken:


  Waar wilt u uw laadstation plaatsen?


  • tegen een vlakke wand
  • laadpaal in grond - graafwerk nodig?
  • laadpaal in straatwerk - graafwerk nodig?
  • op vlakke ondergrond

  Afhankelijk van de afstand van de plaatsing en uw electriciteitskast dient er voldoende kabel aanwezig te zijn.Wij leveren bij onze installatie standaard 10 meter kabel inclusief.


  Dienen er nog extra stroomgroepen aangelegd te worden?


  Is uw elektriciteitskast voldoende uitgerust voor het laadvermogen van het gevraagde laadstation. Moet er een verzwaring gebeuren van een 1-fase naar een 3-fase? Bij een 1-fase laadpaal gaat de stroom door 2 draden (de fasedraad en de nuldraad), waarbij dat bij een 3-fase laadpaal 4 draden zijn (drie fasedraden en de nuldraad). Het laadvermogen van een 3-fase laadmodel is dus hoger dan dat van een 1-fase en dus kun je je auto sneller opladen. Een simpele rekensom van uw vermogen vertelt u meteen wat u kunt leveren.

  - 1 fase * 230V (standaard thuisvermogen) * 16A = 3.680, afgerond 3,7kW

  - 1 fase * 230V *32A = 7.360, afgerond 7,4kW

  - 3 fase * 230V * 16A= 11.040, afgerond 11kW

  - 3 fase * 230V * 32A = 22.080, afgerond 22kW


  Onze stations kunt u manueel afstellen naargelang uw vermogen van thuis en voertuig.


  Plaatsing van B-differentieel (norm IEC 61851-1)?


  Wij leveren standaard een B-differentieel bij onze laadstations. Dit B-differentieel beschermt tegen isolatiefouten of onrechtstreeks contact bij toepassingen met driefasige voeding in tertiaire en residentiële installaties. Deze extra beveiliging raden wij ten zeerste aan en leveren we dan ook inclusief bij onze stations. De losse aankoop van een dergelijk differentieel kost lokaal al snel € 300 excl. plaatsing.


  Keuring van uw installatie


  Onze erkende installateurs plannen, na uw bestelling, eerst een bezichtiging in. Hierna brengen zij u op de hoogte van de benodigdheden en uiteindelijk de kost. Wij hanteren een vaste kost van € 650 voor de plaatsing van een gevelmodel en € 875 voor een laadpaal (incl. 10 meter kabel en keuring). Extra kosten voor eventuele graafwerken, extra bijplaatsen van elektra, extra kabels, enzovoort worden vooraf aangegeven.